Dekorativni beton – beton Cire – Microtopping

Dekorativni beton je modni in edinstven dekorativni cementni premaz, ki izvira iz Francije. Sestava »podrgnjenega betona« je poleg cementa tudi sintetična smola, ki daje proizvodu izjemne lastnosti, zaradi njegove prilagodljivosti ga naredi vsestransko uporabnega ter boljšega kot epoksi premaz.

Dekorativni beton je poznan pod različnimi izrazi: beton Cire, poliran beton, microtopping, staran beton idr.

ESTETSKI VIDEZ KONTINUIRANEGA NANOSA, V VEČ KOT 288 BARVNIH ODTENKIH!

Dekorativni beton je v svetu zelo priljubljen. Zaradi različnih tehnik nanosa in široke palete barv je njegova prednost v tem, da ima unikatni videz. Razlogi za povečano povpraševanje so njegova sestava, trdnost in uporabnost, katera z zadnjim impregnacijskim nanosom doseže, da dekorativni beton postane vodoodporen.

Zaradi svoje vsestranskosti se ga lahko nanaša na vsako podlago (les, beton, ploščice, mavčne plošče, idr.) in je še posebej primeren za kopalnice, tla, stopnice, kuhinjske pulte, korita in stene.

Sama sestava betona je iz polimerov obogatenega betona, katere po plasteh nanašamo na poljubno površino. Površine z nanesenim betonom pa niso primerne le zaradi estetike v notranjem interierju, temveč tudi zaradi velike abrazivne in mehanske odpornosti. Odlična lepljivost betona omogoča izvrstno izvedbo na različne površine, kot so les, beton ali kovina. Primeren je tako za notranje kot tudi za zunanje površine. Ugodna rešitev pa se je pokazala tudi v primerih sanacij in obnavljanja tlakov ali sten. Ena od prednosti betona je tudi v tem, da lahko njegov končni zgled popolnoma prilagodimo željam naročnika. Beton lahko pustimo v surovi obliki, gladki obliki ali pa tako, da daje videz poliranega betona. Na voljo imamo kar 288 različnih barvnih odtenkov, ki omogočajo tudi učinek zabrisanosti. Dekorativni beton se uporablja tako v zasebnih interierjih kot tudi v javnih prostorih, najbolj pogosto v gostinskih objektih in hotelih.

sestava dekorativnega betona

SESTAVA MATERIALA

Microtopping oziroma beton Cire je vsestranski material, narejen iz tekočih polimerov in posebne cementne mešanice, ki jo izkušeni mojstri ročno pripravijo za vsako naročilo, saj je popolnoma prilagojena željam stranke oziroma končnemu videzu materiala.

barvna lestvica

PESTR IZBOR BARV & EFEKTOV

Dekorativni beton je dobavljiv v več kot 288 barvnih odtenkih, njegov končni videz pa lahko popestrijo različni efekti in raznovrstne obdelave, s katerimi lahko dosežete gladko in sijočo površino, surov videz, učinek zabrisanosti in podobno. Vaša domišljija je edina omejitev tega edinstvenega materiala, ki v sebi združuje naraven videz in unikatno, sodobno estetiko.

kontinuiranost brez fug

KONTINUIRANOST BREZ FUG

Ena od velikih prednostih dekorativnega betona Microtopping je to, da ga lahko nanašate kontinuirano, kar ima tako estetski kot tudi zelo praktičen učinek. Površina brez fug, rež ali drugih spojev je videti lepše, hkrati pa omogoča tudi lažje čiščenje in vzdrževanje, ne glede na to, v kateri namen ga uporabite.

NAJPOGOSTEJŠA UPORABA:

Art dizajn d.o.o.

Ulica Angele Vode 17
1000 Ljubljana

Telefon: 040 417 199
E-mail: info@dekorativni-beton.si

Socialna omrežja