Stenski CONCRETE – imitacija surovega betona

V notranjih prostorih je vedno bolj priljubljen videz surovega betona, ki ga najlažje in najhitreje ustvarite s pomočjo dekorativne enokomponentne mase stenski Concrete. Posebna formulacija poskrbi, da je strjena masa videti kot imitacija surovega betona, hkrati pa je izdelek zelo enostaven za nanašanje in oblikovanje želene teksture, kar pomeni, da ga lahko z malo domišljije, različnimi tehnikami in aplikatorjem preoblikujete po svojih željah. Na steni, ki imitira videz surovega betona, lahko preprosto ustvarite posebne efekte, kot so črte ali krogi oziroma drugi vzorci.

Stenski Concrete je dobavljiv v osnovni sivi barvi, ki se jo lahko spremeni z dodajanjem pigmenta v prahu, s čimer dobimo paleto temnejših odtenkov sive.

Nanašanje mase na steno je zelo enostavno, zato se ga lahko lotite sami, nudimo pa vam tudi izdelavo stenskega Concrete na ključ, torej allincllusive, od svetovanja, izbire materiala in barvnega odtenka pa do nanosa mase na izbrano steno. Na koncu površino zaščitimo še z naravnim čebeljim voskom, da površina postane pralna.

 

Če se boste nanašanja stenskega Concreta lotili sami, si preberite spodnja navodila:

  1. Izbrano steno očistimo prahu in umazanije ter nanesemo emulzijo.
  2. Stenski Concrete je dobavljiv v obliku prahu, ki ga v vedru 3 minute mešamo z vodo.
  3. Po mešanju pustimo maso počivati 5 minut in nato ponovno mešamo vsaj 1 minuto.
  4. Čas uporabnosti tako pripravljene mase je 90 minut, saj se kasneje začne trditi.
  5. Dekorativna masa stenski Concrete se nanaša z inox gladilko, za posebne efekte pa se lahko uporabi tudi aplikator in druge pripomočke.
  6. Ko se masa posuši, jo premažemo z naravnim čebeljim voskom. Površina tako postane pralna in enostavna za čiščenje ter vzdrževanje.

Art dizajn d.o.o.

Ulica Angele Vode 17
1000 Ljubljana

Telefon: 040 417 199
E-mail: info@dekorativni-beton.si

Socialna omrežja